bekräfta tidsbokningen

Var god och kontrollera att detta är den mottagningstid du vill boka. Fyll i dina uppgifter och bekräfta tidsbeställningen. I följande skede får du en bekräftelse på tiden du bokat och du kan skicka eller skriva ut till dig själv uppgifterna på den bokade tiden.

Anslutningen är SSL-krypterad.

Bokningsuppgifter

  • Zonterapi
  • Tisdag 2022-08-09
  • 16:00 (1 h 30 min)
  • Eira läkarstation
    Skepparegatan 29
    00150 Helsingfors

Mottagande specialist

Poncins Catharina de

Zonterapeut

Zonterapin passar för alla åldrar. Man kan även komma utan något speciellt symptom för att sköta om sig själv och uppleva en skön avslappnande stund.

Vi definierar tillsammans det nuvarande hälsotillståndet och sedan börjar vi med ett varmt fotbad med eteriska oljor. Behandlingen sker i liggande ställning, inbäddad på en brits och det är inte ovanligt att man somnar en stund. Välkomna och pröva denna mjuka och helnande teknik!

År 2016 utexaminerades jag som zonterapeut från Institut Français de Réflexologie. Fokuset på min utbildning var tre fotterapier dvs. sydafrikansk, kinesisk och västerländsk traditionell zonterapi, samt Dien Chan ansikts zonterapi. Jag har jobbat på åldringshem med patienter som lider av alzheimer, parkinson, ångest och dålig blodcirkulation.

På min mottagning jag har regelbundet tagit emot patienter med diverse problem. De senaste 3 åren har jag jobbat för cancerstiftelsen i Frankrike och tagit emot patienter under pågående cellgiftsbehandling.

Zonterapin som också kallas reflexologi är en urgammal massage teknik som baserar sig på att kroppen med dess organ och funktioner är avspeglad i miniatyr på fotsulan, handflatan, ansiktet och öronen. Med att trycka och massera dessa zoner och punkter kan man på distans befria energin som fastnat, pga obalans i energiflödet, i kroppens organ. Denna mjuka teknik är behaglig, helande och lindrar symptom och värk. Vidare bidrar massagetekniken till en förbättrad blod- och lymfacirkulation och därmed rengör kroppen från slagg ämnen, som i sin tur förbättrar uppbyggande av kroppens försvarsmekanism. Terapin har en hollistisk syn på individen och verkar både preventivt samt är en källa för välmående genom nervavslappning och utrensning.

Zonterapin är en komplementerande behandling till den medicinska. Terapin förbättrar och försnabbar kroppens återhämtning, speciellt under konvalesens efter sjukdom och operation.

Poncins_de_Catharina.jpg