bekräfta tidsbokningen

Var god och kontrollera att detta är den mottagningstid du vill boka. Fyll i dina uppgifter och bekräfta tidsbeställningen. I följande skede får du en bekräftelse på tiden du bokat och du kan skicka eller skriva ut till dig själv uppgifterna på den bokade tiden.

Anslutningen är SSL-krypterad.

Bokningsuppgifter

 • Neurologi (Puhelinvastaanotto)
 • Onsdag 2022-10-05
 • 12:30 (45 min)
 • Eira läkarstation
  Skepparegatan 29
  00150 Helsingfors
 • Kiuru-Enari_Sari.jpg
  Kiuru-Enari Sari
  Specialist i neurologi

Mottagande specialist

Kiuru-Enari Sari

Specialist i neurologi
Jag utexaminerades från Freiburg universitet i Tyskland 1983. Efter en period som allmänläkare i Åre, Sverige, återvände jag till hemstaden Helsingfors år 1985, för att arbeta på HUCS Inre med. klinik, följd av specialisering på neurologiska kliniken. Vi sidan av min specialisering kom jag in på ett mycket tvärvetenskapligt forskningsarbete på HUCS/HU, vilket förde mig 1989 till den världskända professor Blas Frangiones forskningslaboratorium på New Yorks universitetssjukhus. Jag doktorerade 1995 och år 2006 blev jag docent i neurologi på Helsingfors universitet.

Ett kliniskt arbete i flera decennier med olika arbetsuppgifter på HUCS neurologiska klinik, kombinerat med forskningssamarbete med både finska och utländska forskare inom olika specialområden, har gett mig ett utmärkt tillfälle för kontinuerlig inlärning, inte bara inom neurologin utan även inom andra medicinska områden. Mitt långvariga arbete inom den privata sektorn med neurologiska besvär har även det ökat mina specialkunskaper. Jag hjälper gärna vuxna patienter med neurologiska problem, samt även lite äldre barn (>12 år) med huvudvärksproblem.

Då jag ansvarade för HUCS poliklinik för neuromuskulära (nerv-muskel) sjukdomar, ökade mitt specialkunnande för sällsynta, både ärftliga och icke-ärftliga sjukdomar. Jag tar mig gärna an patienterna både med diagnostisering och behandling, och stöder patienterna under vården såväl på finska, svenska, engelska och tyska.
Kiuru-Enari_Sari.jpg