Vahvista varaus

Ole hyvä ja tarkista, että tämä on haluamasi vastaanottoaika.
Täytä tietosi ja vahvista ajanvaraus. Saat vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Yhteys on SSL-salattu.

 

Varauksen tiedot

 • Uniklinikka
 • Maanantai 10.10.2022
 • 18.00 (1 h 0 min)
 • Eiran lääkäriasema
  Laivurinkatu 29
  00150 Helsinki
 • Unettomuusterapeutti Tuula Tanskanen Eiran sairaalassa, erityisosaamin unihäiriöiden lääkkeetön hoito sisältäen rentoutus ja Mindfulness-harjoituksia.
  Tanskanen Tuula
  Unihoitaja, unettomuusterapeutti

Vastaanottava asiantuntija

Tanskanen Tuula

Unihoitaja, unettomuusterapeutti

Nukutko huonosti? Oletko päivisin väsynyt? Oletko huolissasi tilanteesta ja kaipaat apua? Tervetuloa sertifioidun unihoitajan ja unettomuusterapeutin vastanotolle! Vastaanotollani selvitän uniongelmiesi syitä, ohjaan tarvittaessa oikealle erikoislääkärille ja hoidan unihäiriöitä lääkkeettömillä menetelmillä.

Hyvä uni edellyttää rauhallista mieltä ja ruumista, sopivaa ympäristöä ja oikeaa rytmitystä. Lääkkeettömillä hoitomenetelmillä pyritään luomaan otolliset olosuhteet unelle toteutua. Hoito-ohjelmaan sisältyy opastusta unesta ja nukkumisesta, unirytmin säännöllistämiseen tähtääviä menetelmiä, uneen ja unettomuuteen liittyvien haitallisten ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen tunnistamista ja uudelleenarvioimista. Ylivireys on keskeisimpiä pitkäkestoista unettomuutta ylläpitäviä tekijöitä. Hoito-ohjelmaan sisältyykin monipuolisesti erityyppisiä rentoutusharjoituksia, muun muassa lihas- ja hengitysrentoutus- ja mindfulness-harjoituksia.

Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja (ylempi AMK). Olen Suomen Unitutkimusseura ry:n (SUS) sertifioima asiantuntijatason CBT-I unettomuusterapeutti ja Unihoitaja (uniapnea-, unitutkimus- ja unettomuus) ja olen suorittanut psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot- sekä Mindfulness tunnetaitovalmentaja -koulutuksen. Teen väitöstutkimusta Helsingin yliopiston SleepWell tutkimusryhmässä aiheesta Unen häiriön hoitointerventio mielenterveyden häiriössä.

Olen työskennellyt 25 vuoden ajan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä monipuolisesti unihäiriöiden tutkimuksen ja hoidon parissa, niin unitutkimuslaboratoriossa, keuhkosairauksien poliklinikalla kuin psykiatrian unihäiriöpoliklinikalla, missä olin mukana kirjoittamassa unettomuuden nettiterapiaa ja kehittämässä unettomuuden näyttöön perustuvaa hoitomallia perusterveydenhuoltoon. Lisäksi luennoin ja koulutan aktiivisesti terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita.

Unettomuusterapeutti Tuula Tanskanen Eiran sairaalassa, erityisosaamin unihäiriöiden lääkkeetön hoito sisältäen rentoutus ja Mindfulness-harjoituksia.