Vahvista varaus

Ole hyvä ja tarkista, että tämä on haluamasi vastaanottoaika.
Täytä tietosi ja vahvista ajanvaraus. Saat vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Yhteys on SSL-salattu.

 

Varauksen tiedot

 • Neurologia (Puhelinvastaanotto)
 • Keskiviikko 5.10.2022
 • 12.30 (45 min)
 • Eiran lääkäriasema
  Laivurinkatu 29
  00150 Helsinki
 • Neurologian erikoislääkäri Sari Kiuru-Enari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen myös harvinaisemmista neurologisista sairauksista.
  Kiuru-Enari Sari
  Neurologian erikoislääkäri

Vastaanottava asiantuntija

Kiuru-Enari Sari

Neurologian erikoislääkäri

Olen valmistunut lääkäriksi Saksasta Freiburgin ylipistosta 1983, saanut laillistuksen LL:ksi Helsingin yliopistosta (HY) samana vuonna, työskennellyt sen jälkeen yleislääkärinä Ruotsissa Åressa palaten kotikaupunkiini Helsinkiin 1985. Aloitin silloin työskentelyn HYKS:n sisätautien klinikassa, siirtyen myöhemmin erikoistumaan neurologian klinikkaan. Erikoistumisen ohella aloitin sittemmin hyvin poikkitieteelliseksi muodostuneen tutkimustyön HYKS/ HY:ssä, joka vei minut mm. 1989 maailmankuuluun prof. Blas Frangionen tutkimuslaboratorioon New York:n yliopistosairaalaan (USA), väittelin lääketieteen tohtoriksi 1995, ja 2006 minusta tuli HY:n neurologian dosentti.

Kuluneiden vuosikymmenien kliininen työ erilaisissa tehtävissä HYKS:n neurologian klinikassa yhdistyneenä tutkimusyhteistyöhön monien kliinisten erikoisalojen edustajien (eritoten sisätaudit, keuhkotaudit, neurofysiologia ja kliininen fysiologia, neuroradiologia, patologia, plastiikkakirurgia ja hammaslääketiede) sekä suomalaisten ja ulkomaalaisten perustutkijoiden kanssa, on antanut erinomaisen mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen, ei pelkästään neurologian vaan laajemminkin lääketieteen alalla.  Tätä on tukenut myös pitkään jatkunut työ yksityisvastaanotolla potilaiden neurologisten huolien ja ongelmien parissa. Tutkin ja hoidan mielelläni kaikkia aikuisneurologisia potilaita, ja myös vähän vanhempia lapsia (>12v.) joilla on päänsärkyongelmaa. 

Vastatessani HYKS:n neuromuskulaarisairauksien (ääreishermo- ja lihassairaudet) poliklinikasta, minulle kertyi erityisasiantuntemusta harvinaisemmista neurologisista sekä perinnöllisistä että ei-perinnöllisistä sairauksista.  Vastaan mielelläni potilaiden neurologisesta diagnostiikasta, hoidosta ja potilaiden tukemisesta niin suomen, ruotsin, englannin kuin saksan kielellä.

Neurologian erikoislääkäri Sari Kiuru-Enari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen myös harvinaisemmista neurologisista sairauksista.