Vahvista varaus

Ole hyvä ja tarkista, että tämä on haluamasi vastaanottoaika.
Täytä tietosi ja vahvista ajanvaraus. Saat vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Ethän tule flunssa- tai koronaoireisena vastaanotolle.

Yhteys on SSL-salattu.

 

Varauksen tiedot

 • Uniklinikka (Puhelinvastaanotto)
 • Maanantai 25.1.2021
 • 18.00 (1 h 0 min)
 • Eiran lääkäriasema
  Laivurinkatu 29
  00150 Helsinki
 • Tanskanen Tuula
  Unihoitaja, sairaanhoitaja

Vastaanottava asiantuntija

Tanskanen Tuula

Unihoitaja, sairaanhoitaja
Nukutko huonosti? Oletko päivisin väsynyt? Oletko huolissasi tilanteesta ja kaipaat apua? Tervetuloa unihoitajan vastanotolle! Vastaanotollani selvitän uniongelmiesi syitä, ohjaan tarvittaessa oikealle erikoislääkärille ja hoidan unihäiriöitä lääkkeettömillä menetelmillä. Hyvä uni edellyttää rauhallista mieltä ja ruumista, sopivaa ympäristöä ja oikeaa rytmitystä.

 

Lääkkeettömillä hoitomenetelmillä pyritään luomaan otolliset olosuhteet unelle toteutua. Hoito-ohjelmaan sisältyy opastusta unesta ja nukkumisesta, unirytmin säännöllistämiseen tähtääviä menetelmiä, uneen ja unettomuuteen liittyvien haitallisten ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen tunnistamista ja uudelleenarvioimista. Ylivireys on keskeisimpiä pitkäkestoista unettomuutta ylläpitäviä tekijöitä. Hoito-ohjelmaan sisältyykin monipuolisesti erityyppisiä rentoutusharjoituksia, muun muassa lihas- ja hengitysrentoutus- ja mindfulness –harjoituksia.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (ylempi AMK). Suomen Unitutkimusseura ry on myöntänyt minulle unihoitajapätevyyden. Olen suorittanut psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot Helsingin avoimessa yliopistossa ja tällä hetkellä olen Mindfulness tunnetaitovalmentaja –koulutuksessa. Olen työskennellyt 20 vuoden ajan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä monipuolisesti unihäiriöiden tutkimuksen ja hoidon parissa, niin unitutkimuslaboratoriossa, keuhkosairauksien poliklinikalla kuin psykiatrian unihäiriöpoliklinikalla, missä olin mukana kirjoittamassa unettomuuden nettiterapiaa ja kehittämässä unettomuuden näyttöön perustuvaa hoitomallia perusterveydenhuoltoon. Lisäksi luennoin ja koulutan aktiivisesti terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita.